Friday, July 13, 2007

Skärgårdsdoktorn returns!

Ni kanske har hört ryktena om att denna härliga orgie i skärgårdsmiljöer, instrumentalt soundtrack och Samuel Fröler i lusekofta nu ska göra comeback på bioduken. Och vad passar då bättre än att införskaffa alla tre säsongerna på dvd så du har hela bakgrunds-plotten färsk i minnet inför kommande biobesök?

För de som mot all förmodan missat detta lilla guldkorn i den svenska tv-seriefloran kommer här en snabb sammanfattning: En styck tantattraherande doktor kommer till liten skärgårdsö för att ta över sin svärfars läkarpraktik. Med sig har sin dotter och eftersom de båda bott en stund i Afrika så står problem i kulturkrockarnas tecken uppradade när de återvänder. Man får följa deras öden och äventyr bland skvalpande vågor och svensk årstidsromantik, där actionfyllda nödutryckningar medelst båt är mer regel än undantag. På vägen får vi lära känna skärgårdsdoktorns ständiga sidekicks: tjuriga sköterskan Berit, excentriske skärgårdstoken Sören och gamla doktor Holtman som tyckte allt var bättre förr. Även en och annan romans får vandra över de saltstänkta klipporna under avsnittens gång!

Så är du också en sucker för svenska serier i idylliska miljöer så är detta absolut något för dig! Skärgårdsdoktorn väntar på dig på nedre plan på Gekås Ullared. Mycket nöje!

No comments:

Post a Comment